Zoek
Sluit dit zoekvak.

gratis infosessie: prikkelverwerking bij ouders

18/06/2024
19:30 -
 21:00

 0,00

9 op voorraad

Over de workshop

Anno 2024 worden we dagelijks overspoeld met informatie, indrukken en meldingen. De uiterst snelle digitalisering van onze maatschappij zorgt voor heel wat vooruitgang maar tegelijk doet dit het tempo waarop we leven voelbaar toenemen. Op de werkvloer worden we overspoeld door prikkels (denk aan videocalls, voortdurende inkomende mails, Whatsapp berichten…) en deze kanalen blijven ons ook vaak na de werkuren bereiken of bezighouden (bv. social media).
Voeg er bovenop de drukte van alledag nog een kindje(s) aan toe en je kan je als ouder best overprikkeld voelen op het einde van de dag.
Door de intensiteit van al deze prikkels kan het als ouder een uitdaging zijn om op het einde van de dag de rust te bewaren wanneer je kindje(s) een huilbui krijgt, weigert te eten, telkens opnieuw uit zijn/haar bedje komt, je ‘s nachts wakker houdt e.a. Je merkt dat deze gedragingen ervoor zorgen dat je sneller boos wordt, ongeduldiger bent of sneller roept op je kindje(s).
Weet dat je niet alleen bent en dit heel begrijpelijk is.
Om ouders handvaten te geven om zichzelf te leren ontprikkelen, te leren reguleren om de uitdagende jaren met kindjes door te maken, nodigt mom+ ergotherapeute & prikkelverwerkingsexpert Lien Vandoorne en klinisch psycholoog Caroline De Moor uit om hierover een infosessie te geven.
Inhoud infosessie
Via een stukje theorie krijg je meer inzichten in hoe prikkelverwerking bij ouders werkt en we maken ook ruimte om jouw specifieke vragen met de groep te bekijken. Je wandelt buiten met heel wat kennis en praktische tools om jezelf, en bij uitbreiding jou gezin, te helpen om prikkels te verzachten en de rust te bewaren in je gezin. We kunnen deze infosessie gratis aanbieden met dank aan de ondersteuning van de conventie.  Door de sessie kosteloos aan te bieden willen we zoveel mogelijk ouders bereiken met deze waardevolle, actuele informatie.

Locatie

mom+