Zoek
Sluit dit zoekvak.

gratis infosessie: prikkelverwerking bij baby’s en jonge kindjes

30/04/2024
19:30 -
 21:00

 0,00

Uitverkocht

Over de workshop

We leven in een wereld met meer prikkels dan vroeger en dat merken we als ouders ook aan het gedrag van onze kindjes.
Baby’tjes uiten dit door vaker of intenser te huilen, terwijl jonge kindjes dit eerder uiten door boos te zijn ‘s avonds, plots last hebben met inslapen of doorslapen, hangerig of net heel beweeglijk zijn. Al deze voorbeelden kunnen een uiting zijn van overprikkeling. In deze interessante infosessie nemen klinisch psycholoog Caroline en Lien Vandoorne, ergotherapeute met specialisatie in prikkelverwerking, je mee in de wondere wereld van over – en onderprikkeling bij baby’s en jonge kindjes.
Inhoud infosessie
Via een stukje theorie krijg je meer inzichten in de prikkelverwerking van het jonge kind en we maken ook ruimte om jouw specifieke vragen met de groep te bekijken. Je wandelt buiten met heel wat kennis en praktische tools om jouw kindje te helpen om prikkels te verzachten en te anticiperen wanneer er drukke dagen in het vooruitzicht zijn. We kunnen deze infosessie gratis aanbieden met dank aan de ondersteuning van de conventie.  Door de sessie kosteloos aan te bieden willen we zoveel mogelijk ouders bereiken met deze waardevolle, actuele informatie.
Overprikkeling als ouders
Voel je zelf de toename van de prikkels nu je mama of papa geworden bent? Wil je hier graag meer handvaten voor om hier met om te gaan? Op 18 juni komt Lien terug naar mom+ om een infosessie te geven over prikkelverwerking bij (jonge) ouders. Meer info kan je binnenkort op onze workshop pagina vinden.

Locatie

Toddle & Tumble Merelbeke (overkant mom+ centrum)